onsdag 5 oktober 2011

Svartvitt i politiken

Tyvärr bidrar inte Nina Fellman på Nyan till att höja valtemperaturen. En ledarskribent har verktyg att blåsa på debatten och framför allt möjligheter att söka och visa upp skiljelinjer i politiken. Att bara luta sig tillbaks och klaga på den tråkiga valrörelsen bidrar knappast till ett ökat intresse hos väljarna.
Stora frågor finns på agendan och det finns skiljelinjer, det borde en analytisk ledarskribent ha förutsättningar att fånga upp.
Intressant under kommande period är hur vi tacklar ekonomin, hur vi ordnar upp samhällets verksamhet så att vi har råd att sköta sociala åtaganden , hur vi har råd att bygga kommunikationer så att skärgården överlever, hur vi utvecklar regelverk så att företagandet blomstrar. Vi måste under nästa period gå framåt - men vill faktiskt alla partier det? Det finns en skiljelinje som tydligast framkommer i frågan om samhällsreform, mellan utvecklingsbenägna krafter och de som med skrämselpropaganda försöker få acceptans för att stanna på stället och vänta.
Liberalerna har siktet inställt på framtiden och vill gå i spetsen för modernisering och utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar