fredag 19 augusti 2011

Mycket fotarbete i externa kontakter




I veckan har jag i tur och ordning ätit lunch med en europaparlamentariker, en justitieminister och en statssekreterare från Sverige. Det kan tyckas ”glassigt” att äta lunch med olika ”kändisar”, men jag kan försäkra att det är väl använd arbetstid.
Genom enträget arbete och täta kontakter med viktiga nyckelpersoner i Helsingfors, Stockholm och Bryssel kan vi i landskapsregeringen se till att Ålands kurs framåt är stadig och att vi har medvind i arbetet.
Svåra frågor är oftast på agendan när vi träffar ”Ålandsministern” och det är därför viktigt att hålla henne uppdaterad om vad som är på gång. Hon kommer att besöka landskapet på sitt årliga sommarbesök den 30.8 och då kommer vi att fördjupa oss i flera aktuella frågor.
Calle Haglund för vår talan i Europaparlamentet och jag försöker hålla en regelbundenhet i kontakterna för att stämma av de för Åland viktiga frågorna.
Som avrundning bjöd svenska konsuln till lunch och där mötte jag statssekreteraren Gunnar Oom som ansvarar för nordiska frågor i svenska regeringen. För dagen på Åland för att diskutera handelsutbyte mellan Åland och Sverige.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar