fredag 15 april 2011

EFA och valvindar

Avslut på veckan efter ännu en hektisk vecka. Träffade på eftermiddagen sex europaparlamentariker flera av dem representerar olika lagstiftande regioner( Scotland, Wales, Flandern, Catalonien, Korsika). Jill Evans är den första kvinnliga ordföranden i EFA (European Free Alliance) , hon är från Wales. Vi kunde konstatera att vi båda var först på positioner där ingen kvinna tidigare suttit. Vi har mycket gemensamt med representanter för lagstiftande regioner och det är trevligt att knyta nya kontakter.  Bra för Åland att de ordnar sitt möte här och trevligt att jag fick tillfälle att medverka med en hälsning från regeringen.

Annars blåser valvind i helgen och kampanjandet närmar sig slutet, korvgrillning på stan i morgon återstår.. Hoppas att valdeltagandet blir rimligt högt. Dessvärre verkar förhandsröstningen vara av mindre omfattning än vid senaste riksdagsval och det är ett dåligt tecken. Möjligen påverkas väljarna av att massmedia redan utsett segraren och gjort bedömningen att valet därför är ointressant. Våra liberala kandidater har visat fram fötterna och frejdigt deltagit i valkampanjen och debatterna. Liberalerna har visat att vi tror på nya förmågor och att vi har många goda krafter i vårt led som gärna stiger fram och axlar ansvaret att vara med om att forma framtiden. Och våra kandidater har visat att de tagit sin kandidatur på stort allvar och att de var och en kämpat för att vinna valet.
Jag hoppas att folk väljer Alliansen för Åland. På vår lista finns bra kandidater som är samarbetsinriktade och engagerade. Vårt samarbete med Moderaterna har fungerat mycket bra och det visar att det fungerar bra att gå över gränserna och arbeta tillsammans för ett gemensamt mål.
Jag vill redan nu tacka våra samarbetpartners för en god, gemensam kamp och också våra kandidater Eva och Tony för att de ställde upp och höll den liberala fanan högt!
Kom ihåg att rösta och påminn alla du träffar i helgen att rösta. Det är ett viktigt val!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar